Sprekers en gasten

Astrid Deira is de spreker van de zesde Sophie Redmondlezing

Drs. Georgine Acton

Met trots presenteren wij de spreker van de zesde Sophie Redmondlezing!

Astrid Deira: de eerste vrouwelijke piloot bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.

“Meisjes worden geen piloot, meisjes worden stewardess." Astrid Deira bewees het tegendeel. Meisjes kunnen ook piloot worden. Jammer genoeg is Astrid Deira nog steeds de enige vrouwelijke piloot bij de SLM.

Haar passie om piloot te worden kwam door haar vader die bij de SLM heeft gewerkt. Astrid begon bij de SLM als administratief medewerkster. Al het geld dat ze verdiende spaarde ze om haar vliegbrevet te halen. Het kostte haar vijf jaar om dit te bereiken. In 2003 haalde zij het examen waarmee ze vliegtuigen van het type MD82 mocht besturen. Hierna werd ze co-piloot op grotere toestellen zoals de Airbus 340. In 2014 werd zij de de eerste vrouwelijke Surinaamse piloot die de Boeing 737 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vliegt.

zondag

Vereniging Ons Suriname
Amsterdam

+/-100
Zitplaatsen

1
Gouden Vioolspeld

Over ons

Stichting Between The Lines heeft het initiatief genomen om jaarlijks een lezing te organiseren waar De Inspiratie Van Sophie Redmond centraal staat.

Dokter Sophie Redmond

Wie was dokter Sophie Redmond?

Dokter Sophie Redmond (1907-1955) was niet alleen één van de eerste zwarte vrouwelijke artsen maar zij was ook een idealist, voorlichter, schrijfster, actrice, politiek activiste. Sophie schreef ook theaterstukken.

Sophie Redmond is een belangrijke vrouw geweest in de vrouwengeschiedenis van Suriname en wordt geroemd om haar karakter en doorzettingsvermogen. Sophie Redmond inspireert zestig jaar na haar dood nog steeds heel veel vrouwen.

Gouden Vioolspeld

Jaarlijks wordt deze onderscheiding toegekend aan een vrouw die in de geest van Sophie Redmond, een vrouw die inspireert en die wordt gezien als een rolmodel door buitengewone prestaties op maatschappelijk en/of cultureel gebied.

Media

  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira, keynote speaker van de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Astrid Deira met Denise Jannah tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018
  • Publiek tijdens de Sophie Redmondlezing in 2018

Locatie Amsterdam

Vereniging Ons Suriname
Hugo Olijfveld-huis
Zeeburgerdijk 19a 1093 SK Amsterdam

tel: 020- 693 50 57
Email: info@veronsur.org