Over Cheryl Vliet

Cheryl Vliet (Paramaribo, 1976) is geboren en getogen in Suriname. Aldaar kreeg ze haar eerste kansen bij de radio. Ook schreef ze rond die tijd het nummer 'No krey moro', dat door Irene Panka gezongen werd op Suripop Eind 2000 kwam ze naar Nederland en werd ze actief bij de Surinaamse radio in Amsterdam.
Daar leerde ze Anita Plowell kennen, waarmee ze Stichting Between The Lines oprichtte, een platform voor media en cultuur.

Ze schrijft nu verhalen, hoorspelen, muziek- en theaterstukken. Samen met Anita Plowell verzorgt ze onder de vlag van Stichting Between The Lines de uitzendingen van Double7FM, en organiseert ze de Pomwedstrijd, het Sranantongo dictee en de Sophie Redmondlezing.
Haar maatschappelijke betrokkenheid komt naar voren in de activiteiten die ze organiseert tegen eenzaamheid en tegen huiselijk geweld.
Cheryl woont in Amsterdam en werkt in het dagelijks leven bij een bureau voor fondsenwerving.

">

De eenzame (2016)

Portfolio

visual De Eenzame, toneelstuk

De Eenzame (2013)

De Eenzame is een stuk geschreven door Cheryl Vliet, gespeeld door Manoushka Zeegelaar Breeveld, onder regie van Paulette Smit.. Het bevat veel lagen, over dood, eenzaamheid, afscheid nemen en familiebanden.

visual levensverhaal dhr Betsema

Levensverhalen

Via het maatjesproject van het Oranjefonds kwam Cheryl in 2012 in contact met Henk Betsema en tekende zijn levensverhaal op. Henk overleed op 29 augustus 2014 op 74 jarige leeftijd.

visual levensverhaal dhr Betsema

Levensverhalen

Mevrouw de Souza was een dame die Cheryl leerde kennen via haar radiowerk. Ook het levensverhaal van Mevrouw de Souza is beschreven door Cheryl Vliet. Mevrouw de Souza overleed in maart 2018.

Stichting Between The Lines

De volgende activiteiten worden georganiseerd vanuit Stichting Between The Lines (BtL).

visual Sophie Redmondlezing

Dokter Sophie Redmondlezing

Sophie Redmond was de eerste vrouwelijke creoolse arts van Suriname. Jaarlijks staat Double7FM stil bij de "Inspiratie van Sophie Redmond".

visual Sranantongo dictee

Sranantongo dictee

Liefde voor je moedertaal...SRANAN. Wij dagen we u uit om uw schriftelijke vaardigheid te testen bij het Sranantongo dictee

visual Pomwedstrijd

Krioro Kukru Festival/ pomwedstrijd

De Surinaamse-creoolse keuken centraal in het Krioro Kukru Festival. Ieder jaar nodigt Double7FM alle (hobby) koks uit om hun pom aan een jury aan te bieden.

visual Producties

Producties

Between The Lines produceert ook hoorspelen en theater. Maak kennis met onze producties: Suikertuintjes, Dwingi Lobi en Vertrouwen en het theaterstuk 1862.

Media

  • Suripop 2000
  • Meneer 125
  • Cheryl Hart van Nederland